Talouden epävarmuus synnyttää kysymyksiä ja pohdintaa omasta taloudesta. Ville Heino pohtii, onko juuri nyt oikea hetki aloittaa remontti vai olisiko parempi odottaa parempia aikoja. Artikkelissa tarkastellaan myös sijoittamisen periaatetta ja mietitään, voisiko sama logiikka päteä myös asumisen ja remontoinnin maailmassa. Korkojen vaihtelut ja rakennusmateriaalien hintojen nousu ovat keskeisiä aiheita, jotka vaikuttavat monen päätökseen lykätä suuria projekteja. Ville Heino kutsuu lukijat pohtimaan, voisiko tämä hetki olla mahdollisuus tehdä remontista vuosisadan diili.
Ville Heino on porvoolaislähtöinen, 1980 syntynyt rakennusalan yrittäjä. Yrittäjänä hän on toiminut vuodesta 2007 ja ollut urallaan toteuttamassa yli 500 korjausrakentamisen kohdetta pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Parhaiten hänet tunnetaan Runtu-brändin alla toimivien yritystensä toimitusjohtajana sekä useista esiintymisistään television sistustus- ja remonttiohjelmissa. Haastattelimme Villeä, ja nyt tv-veteraani muistelee, miten ura televisiossa tuoreena yrittäjänä sai alkunsa, vaikka remonttiosaaminen […]
Remonttisuunnittelu on keskeinen osa huoneistoremonttia. Jokainen rakennusprojekti alkaa haaveilusta, jonkin oikean tai keksityn tarpeen täyttämisestä.
Huonejärjestyksen muuttaminen tuo parhaimmillaan asumiseen lisää tilaa, käytännöllisyyttä ja toiminnallisuutta. Tyypillisiä ratkaisuita ovat esimerkiksi kylpyhuoneen tai keittiön siirto, seinien kaataminen tai uusien rakentaminen.
Koko asunnon remontin hinta määräytyy asunnon koon ja tehtävien toimenpiteiden mukaan. Myös urakoitsijan palvelun ja työn laadun tulisi olla jo urakan kilpailutuksessa merkittävä tekijä.
Korjausrakentamiseen liittyvät uskomukset ja myytit istuvat usein tiukassa. Tässä artikkelissa esitellään muutamia yleisimpiä myyttejä, joihin alalla usein törmää.
Kiinteähintainen kokonaisurakka, laskutyöurakka vai tavoitehintainen urakka? Tutustu kuluttajaremonttien urakkamuotoihin sekä niiden hyviin ja huonoihin puoliin.
Rakennusalalla riitoja aiheuttavat varmasti eniten raha ja työn jälki. Mediassa riidoista revitään houkuttelevia klikkiotsikoita, joissa valitettavan usein keskitytään taivastelemaan, kuinka rakennusprojektin budjetti on paisunut ja laskutus ollut täysin holtitonta. Tilanne on harvoin ihan näin yksioikoinen.
Ilmanvaihtojärjestelmän valinta herättää ihmisissä ymmärrettävästi suuria tunteita, mutta useimmiten ”faktat” tuntuvat olevan kuulopuheiden varassa.
Runtulle kuluneet kaksitoista kuukautta ovat olleet monella tapaa käänteentekevät. Käydään läpi viimeisen vuoden aikana vastaan tulleita käänteitä, tämänhetkistä tilannetta ja sitä, miten se vaikuttaa muutamiin seuraaviin kuukausiin.
Rakennusprojektin valvonta mielletään usein pakolliseksi osaksi rakentamista. Onko asia kuitenkaan näin?
Avioeron ottaminen rakennusprojektin päätteeksi on melkein yhtä kulunut rakennusaiheinen vitsi kuin listojen asentaminen päivää ennen asunnon myyntiä. Monen yksityisen rakentajan kohdalla vitsi voi kuitenkin muuttua todeksi. Omakotitalon rakennusprojektin tai suurikokoisen korjausrakennustyömaan pyörittäminen ei ole läpihuutojuttu ammattilaisellekaan, saati sitten kylmiltään rakentamaan ryhtyvälle.