Korjausrakentaminen

Remonttisuunnittelu kannattaa jättää ammattilaiselle

Remonttisuunnittelu on keskeinen osa huoneistoremonttia. Jokainen rakennusprojekti alkaa haaveilusta, jonkin oikean tai keksityn tarpeen täyttämisestä.

Huonejärjestyksen muuttaminen vaatii kokeneet osaajat

Huonejärjestyksen muuttaminen tuo parhaimmillaan asumiseen lisää tilaa, käytännöllisyyttä ja toiminnallisuutta. Tyypillisiä ratkaisuita ovat esimerkiksi kylpyhuoneen tai keittiön siirto, seinien kaataminen tai uusien rakentaminen.

Mistä koko asunnon remontin hinta koostuu? 

Koko asunnon remontin hinta määräytyy asunnon koon ja tehtävien toimenpiteiden mukaan. Myös urakoitsijan palvelun ja työn laadun tulisi olla jo urakan kilpailutuksessa merkittävä tekijä.

Korjausrakentamisen myytit

Korjausrakentamiseen liittyvät uskomukset ja myytit istuvat usein tiukassa. Tässä artikkelissa esitellään muutamia yleisimpiä myyttejä, joihin alalla usein törmää.

Urakkamuoto – mikä se on ja mihin se vaikuttaa?

Kiinteähintainen kokonaisurakka, laskutyöurakka vai tavoitehintainen urakka? Tutustu kuluttajaremonttien urakkamuotoihin sekä niiden hyviin ja huonoihin puoliin.

Riitoja rakennuksilla?

Rakennusalalla riitoja aiheuttavat varmasti eniten raha ja työn jälki. Mediassa riidoista revitään houkuttelevia klikkiotsikoita, joissa valitettavan usein keskitytään taivastelemaan, kuinka rakennusprojektin budjetti on paisunut ja laskutus ollut täysin holtitonta. Tilanne on harvoin ihan näin yksioikoinen.

Hyvä paha ilmanvaihto

Ilmanvaihtojärjestelmän valinta herättää ihmisissä ymmärrettävästi suuria tunteita, mutta useimmiten ”faktat” tuntuvat olevan kuulopuheiden varassa.

Koronavuoden sadonkorjuu

Runtulle kuluneet kaksitoista kuukautta ovat olleet monella tapaa käänteentekevät. Käydään läpi viimeisen vuoden aikana vastaan tulleita käänteitä, tämänhetkistä tilannetta ja sitä, miten se vaikuttaa muutamiin seuraaviin kuukausiin.

Remontin valvonta – hyötyä vai ei?

Rakennusprojektin valvonta mielletään usein pakolliseksi osaksi rakentamista. Onko asia kuitenkaan näin?

Projektinjohto rakentamisen tukena

Avioeron ottaminen rakennusprojektin päätteeksi on melkein yhtä kulunut rakennusaiheinen vitsi kuin listojen asentaminen päivää ennen asunnon myyntiä. Monen yksityisen rakentajan kohdalla vitsi voi kuitenkin muuttua todeksi. Omakotitalon rakennusprojektin tai suurikokoisen korjausrakennustyömaan pyörittäminen ei ole läpihuutojuttu ammattilaisellekaan, saati sitten kylmiltään rakentamaan ryhtyvälle.

Insinööri ja vasara

Remonttihommat eivät ole rakettitiedettä. Tästä ei kuitenkaan suoraan kannata vetää johtopäätöstä, että kokonaisen remontin tai sen osan tekemiseen kannattaa ryhtyä.

Perinnerakentaminen vai uudet menetelmät?

Tätä nykyä talojen rakenteista pyritään tekemään pääasiassa höyrytiiviitä. Tällä tarkoitetaan yksinkertaistettuna sitä, että vesihöyryn liikkuminen rakenteessa estetään. Myös perinteiselle eli hengittävälle rakentamiselle on oma vahva koulukuntansa. Tässä ratkaisussa ilmankosteus saa liikkua rakenteessa vapaasti. Mutta kumpi ratkaisu on parempi, voiko niitä ylipäänsä vertailla, miten niitä tulisi käyttää, ja missä tilanteessa?

Runtu Works Oy

Nuijamiestentie 5,
00400 Helsinki

Y-tunnus 2568213-2

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaus epäonnistui. Yritäthän uudelleen!
Uutiskirjeen tilaus onnistui! Saat meiltä jatkossa postia.
Copyright © 2023 Runtu Works Oy