Ville Heino: Miksi juuri nyt on oikea aika remontoida?

24.11.2023

Taantuma synnyttää aina epävarmuutta ja kysymyksiä omasta taloudesta. Olisiko parempi lykätä remonttia ja muita hankintoja ja odotella parempia aikoja? Moni toimii tällä hetkellä juuri näin, ja ajatus onkin helppo ymmärtää, kun media maalailee jatkuvasti synkempää kuvaa lähitulevaisuuden taloudellisista näkymistä.

Analyysi kotiremontin aloittamisen hyödyistä ja haitoista talouden laskusuhdanteessa

Sijoittamisen kultainen sääntö on, että ”silloin kannattaa ostaa kun veri virtaa kaduilla”. Voisiko sama logiikka päteä myös asumisen ja remontoinnin puolella? Harvalla on mahdollisuutta, tai edes halukkuutta, kuitata remonttiaan käteisellä. Useimmiten projektit rahoitetaan lainalla.

Viime aikoina moni on seurannut korkojen nousutahtia kauhunsekaisin tuntein. Vaikka korkomarkkinoiden kiristyminen on tiukentanut pankkien lainojen myöntämisen ehtoja, on samalla kiristynyt myös pankkien kilpailu lainoja nostavista asiakkaista. Korot saattavat siis olla huipussaan, mutta sen myötä lainojen muut, kiinteäluonteisemmat kulut usein laskevat. Tällä hetkellä lainanottajan on mahdollista neuvotella pitkällä tähtäimellä huomattavasti viime aikoja edullisemmista lainaehdoista. Tätä ei kannata jättää huomioimatta.

Toinen meidän asiakkaidemme kanssa yleisesti keskusteltu aihe on rakentamisen materiaalihintojen nousu, joka käynnistyi koronan myötä muutama vuosi sitten. Hintojen nousu on saanut monet lykkäämään rakennusprojektien aloituksia siinä toivossa, että hinnat tulevaisuudessa laskisivat. Vaikka osa hinnoista onkin absoluuttisista huipuistaan hieman tasaantunut, on niiden laskeminen koronaa edeltävälle tasolle, tai edes lähelle sitä, valitettavan todennäköisesti utopiaa. Valistuneiden arvioiden mukaan materiaalien nykyinen hintataso on niin sanottu uusi normaali.

Taantuma ja epävarmuus omasta taloudesta aiheuttavat luonnollisesti haluttomuutta sitoutua suuriin projekteihin, ja reaktio on helppo ymmärtää. Usein paras ostohetki on kuitenkin juuri se, kun muut pelkäävät. En väitä olevani rahoitusmarkkinoiden asiantuntija, eikä markkinoiden tulevaa tilaa ole helppoa ennustaa, mutta voisiko tällä hetkellä olla pikemminkin mahdollisuuksia tehdä omasta remontti- tai rakennusprojektista vuosisadan diili kuin epäonnistua?

Herättikö teksti ajatuksia? Onko sinulla oma näkemys rahoitusmarkkinoiden ja rakentamisen kustannusten kehittymisestä? Kuulemme ajatuksistasi mielellämme, jatketaan keskustelua Facebookin puolella.

Ville Heino

Tilaa maksuton arviokäynti

Laadukkaan kodin remontointi on investointi, joka lisää asumismukavuutta ja kodin arvoa

Kun valitset ammattitaitoisen tiimin hoitamaan remonttisi, voit olla varma onnistuneesta lopputuloksesta. Huolehdimme kaikista yksityiskohdista ja varmistamme, että kodistasi tulee juuri sellainen kuin olet aina halunnut sen olevan.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kun haaveilet kodin uudistamisesta – me olemme täällä auttaaksemme sinua saavuttamaan unelmasi!

Tilaa uutiskirjeemme ja inspiroidu

Tervetuloa Runtu Worksin inspiroivaan maailmaan!
Tilaamalla uutiskirjeemme saat arvokasta tietoa kodin remontointiin liittyen sekä kuulet eksklusiivisista eduistamme.
Jaamme kirjeissämme inspiraation lähteitä omien remontointiunelmien ja -suunnitelmien tueksi.

  Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Runtu lähettää sähköpostiisi tietoa palveluista ja tarjouksista. Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa. Lue tietosuojaselosteemme.

  Aiheeseen liittyvät artikkelit

  Korjausrakentaminen

  Kaikki artikkelikategoriat

  Uusimmat blogiartikkelimme

  Runtu goes Huvila & Huussi: Kolmiomökin hiiribileet

  Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Huvilan ja Huussin tämä tuotantokausi piti sisällään poikkeuksellisen monta ohjelman historian ensimmäistä kertaa, eikä kauden päätösjakso tehnyt siihen poikkeusta. Jaksossa toteutettiin päätyprofiililtaan kolmion muotoinen mökki, joka oli ensimmäinen laatuaan myös […]

  Lue lisää

  Runtu goes Huvila & Huussi: Perhemökin sukupolvenvaihdos

  Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Huvilan ja Huussin viimeisimmän tuotantokauden toiseksi viimeisessä sisämuutoskohteessa toteutettiin koko mökin pintaremontti ja huonejärjestyksen muutos Porvoossa. Suvussa pitkään olleelle mökille oltiin sen omistajien toimesta jo suunniteltu keittiön siirtoa, jotta kasvavalle […]

  Lue lisää

  Runtu goes Huvila & Huussi: Siirtolapuutarhaunelma väljemmillä säännöillä

  Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Uunituore Huvila ja Huussi -kausi on edennyt jo miltei loppusuoralle. Tämän viikon jaksossa rakennettiin Hyvinkäälle vanhan, vinon rakennuksen tilalle kokonaan uusi pieni kesämökki. Kohdehenkilöt olivat vastikään ostaneet vanhan rakennuksen kesänviettopaikakseen […]

  Lue lisää

  Tavallista parempaa korjausrakentamista

  © 2024 Runtu Works Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.