Remonttisuunnittelu kannattaa jättää ammattilaiselle

11.1.2023

Remonttisuunnittelu on keskeinen osa huoneistoremonttia. Jokainen rakennusprojekti alkaa haaveilusta, jonkin oikean tai keksityn tarpeen täyttämisestä. Haaveilusta päästään visiointiin, jossa asiat alkavat saada konkreettisempia muotoja, ja edelleen arkkitehti- ja/tai sisustussuunnitelmiin, jotka yleensä toteuttaa ammattilainen ja joiden pohjalta urakkaa voidaan alkaa kilpailuttaa ja lopulta toteuttaa.

Kuten aiemmassa blogissa ja lukuisissa muissa yhteyksissä olen mantrannut, on ammattisuunnittelijan hyödyntäminen huoneistoremontissa aina järkevää, joskaan ei välttämättä pakollista. Hyvän ja tarkan suunnitelman, jossa projektin aikana voidaan myös pysyä, laatiminen johtaa jokaisessa projektissa parempaan lopputulokseen ja useimmiten myös rahan ja ajan säästämisen.

Urakka- tai remonttisuunnittelu alkaa, kun arkkitehti-, sisustus- ja muut suunnitelmat on saatu valmiiksi tai melkein valmiiksi. Sitä laadittaessa mietitään valmiiksi toteutus- ja tilausaikatauluja ja mietitään valmiiksi käytännön toteuttamista työmaalla. Remonttisuunnittelu kestää aina enemmän tai vähemmän hankkeen suunnitteluvaiheesta sen luovutukseen saakka.

Remonttisuunnittelu.

Haaveilu ennen remonttisuunnittelua

Suurikin rakennusprojekti on aina aluksi vain idea. Remonttia suunnittelevan kannattaisikin aina ennen projektin suunnittelemista haaveilla, unelmoida ja inspiroitua, sillä vain sen kautta voi päästä uniikkiin ja omannäköiseen lopputulokseen, joka oikeasti vastaa omia, lopulta projektin toteutukseen siirtyviä tarpeita.

Minullakin on tässä kehittymisen paikka. Olen aina ollut hanakka aloittamaan erilaisia projekteja, ja vaikka olen ne pääsääntöisesti loppuun asti vienytkin, niin niihin on ajoittain tullut lähdettyä vähän kevyin perustein ilman kunnollista suunnittelua ja omien tarpeiden miettimistä. Siitä kyllä selviää, mutta hyvin suunnitellusta projektista seuraisi huomattavasti vähemmän päänsärkyä.

Omia unelmia ei kannata ampua alas liian herkällä kädellä, sillä mikään ei ole mahdotonta, ennen kuin sitä on yritetty. Ei myöskään kannata tuomita jotain liian kalliiksi oman mutun pohjalta, vaan pyytää rohkeasti kaikelle hinta. Uskalla siis haaveilla ja listata jokainen tarpeesi ja toiveesi – aina voi karsia myöhemmin.

Käytäntöjen ja toimintojen suunnittelu

Kun remontille on hahmoteltu raamit, alkaa varsinainen remonttisuunnittelu. Se tarkoittaa käytännössä projektin (rakennusvaiheen) budjetointia, aikataulun pilkkomista toteutusta vastaaviin osiin, niiden aikatauluttamista, tilausaikataulujen laatimista ja rakennustapojen, -tekniikoiden ja –materiaalien suunnittelemista, ellei näitä ole tehty rakenne- tai muun suunnittelijan toimesta jo projektin suunnitteluvaiheessa.

Tässä vaiheessa mahdollinen sisustussuunnittelija tai -arkkitehti on urakoitsijalle erinomainen kumppani, koska jo suunnitteluvaiheessa on yleensä jo osattu huomioida toteutusvaiheessa vastaantulevia asioita. Hyvä suunnittelija myös tekee oman suunnitelunsa loppusuoraa urakoitsijan kanssa yhteistyössä, jotta lopputuloksesta saadaan paitsi suunnittelijan visioita vastaava, myös taloudellisesti järkevä paketti. Lue lisää sisustussuunnittelijan ja –arkkitehdin eroista ja suunnittelijan käyttämisen hyödyistä.

Suunnitelmasta kilpailutukseen

Valmiin ja huolella laadittujen suunnitelmien pohjalta remonttisuunnitelman ja erityisesti remontin budjetin laatiminen on vaivattomampaa ja näkyy varmasti jokaisen urakoitsijan urakkatarjouksen loppusummassa. Jotkin urakoitsijat eivät edes ota vastaan remontteja, mikäli suunnitelmat puuttuvat tai ne on tehty itse.

Runtuun voit toki olla yhteydessä, vaikka suunnitelmat vielä puuttuisivatkin. Jos projekti on sellaisessa tilanteessa, että se meidän mielestämme kaipaisi ammattisuunnittelijan apua, niin keskustelemme asiasta kanssasi ja ohjaamme tarvittaessa osaavan suunnittelijan pakeille. Meille tärkeintä on toteuttaa viimeistelty ja laadukas lopputulos ja tiedämme, että parhaiten se onnistuu, kun taustalla on hyvä suunnitelma, jossa yhdistyvät tilaajan tarpeet ja visiot sekä ammattilaisten näkemykset.

Mitä mieltä olet? Jatketaan keskustelua Runtun Facebook-sivuilla.

Tilaa maksuton arviokäynti

Laadukkaan kodin remontointi on investointi, joka lisää asumismukavuutta ja kodin arvoa

Kun valitset ammattitaitoisen tiimin hoitamaan remonttisi, voit olla varma onnistuneesta lopputuloksesta. Huolehdimme kaikista yksityiskohdista ja varmistamme, että kodistasi tulee juuri sellainen kuin olet aina halunnut sen olevan.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kun haaveilet kodin uudistamisesta – me olemme täällä auttaaksemme sinua saavuttamaan unelmasi!

Tilaa uutiskirjeemme ja inspiroidu

Tervetuloa Runtu Worksin inspiroivaan maailmaan!
Tilaamalla uutiskirjeemme saat arvokasta tietoa kodin remontointiin liittyen sekä kuulet eksklusiivisista eduistamme.
Jaamme kirjeissämme inspiraation lähteitä omien remontointiunelmien ja -suunnitelmien tueksi.

  Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Runtu lähettää sähköpostiisi tietoa palveluista ja tarjouksista. Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa. Lue tietosuojaselosteemme.

  Aiheeseen liittyvät artikkelit

  Korjausrakentaminen

  Kaikki artikkelikategoriat

  Uusimmat blogiartikkelimme

  Runtu goes Huvila & Huussi: Kolmiomökin hiiribileet

  Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Huvilan ja Huussin tämä tuotantokausi piti sisällään poikkeuksellisen monta ohjelman historian ensimmäistä kertaa, eikä kauden päätösjakso tehnyt siihen poikkeusta. Jaksossa toteutettiin päätyprofiililtaan kolmion muotoinen mökki, joka oli ensimmäinen laatuaan myös […]

  Lue lisää

  Runtu goes Huvila & Huussi: Perhemökin sukupolvenvaihdos

  Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Huvilan ja Huussin viimeisimmän tuotantokauden toiseksi viimeisessä sisämuutoskohteessa toteutettiin koko mökin pintaremontti ja huonejärjestyksen muutos Porvoossa. Suvussa pitkään olleelle mökille oltiin sen omistajien toimesta jo suunniteltu keittiön siirtoa, jotta kasvavalle […]

  Lue lisää

  Runtu goes Huvila & Huussi: Siirtolapuutarhaunelma väljemmillä säännöillä

  Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Uunituore Huvila ja Huussi -kausi on edennyt jo miltei loppusuoralle. Tämän viikon jaksossa rakennettiin Hyvinkäälle vanhan, vinon rakennuksen tilalle kokonaan uusi pieni kesämökki. Kohdehenkilöt olivat vastikään ostaneet vanhan rakennuksen kesänviettopaikakseen […]

  Lue lisää

  Tavallista parempaa korjausrakentamista

  © 2024 Runtu Works Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.