Koronavuoden sadonkorjuu

3.11.2020

Runtulle kuluneet kaksitoista kuukautta ovat olleet monella tapaa käänteentekevät.

Eri medioihin tuottamamme rakentamiseen liittyvä sisältö on herättänyt viimeisen parin vuoden aikana häkellyttävän paljon mielenkiintoa, ja sosiaalisen median kanavamme ovat keränneet yleisön, jollaista korjausrakentajina emme olisi muutama vuosi sitten osanneet kuvitellakaan. Vaikka mielessä pyöriikin jatkuvasti mielenkiintoisia ja ehdottomasti käsittelemisen arvoisia rakentamiseen liittyviä asioita, niin tässä tekstissä käydään niiden sijaan läpi viimeisen vuoden aikana vastaan tulleita käänteitä, tämänhetkistä tilannetta ja sitä, miten se vaikuttaa muutamiin seuraaviin kuukausiin.

Remppasisältöä tämäkin viesti toki on, ja koskee ainakin kaikkia niitä, jotka suunnittelevat remonttia lähitulevaisuuteen, on sen sitten tarkoitus olla Runtun tai jonkun muun toteuttama. Tuttuja, suoraan rakentamiseen liityviä aiheita on tarkoitus tuottaa taas seuraavassa blogitekstissä, joka toivon mukaan näkee päivänvalon pian.

Televisioremontit

Inno viinikellari

Jo pari vuotta kypsytelty ajatus televisioremonttien jättämisestä ja Runtun toimintaan täysipainoisesti keskittymisestä realisoitui viime vuoden loppupuolella, kun ilmoitimme Kotoisan kolmannen tuotantokauden kuvausten jälkeen tuotantoyhtiölle jättävämme rakennustyöt kameran edessä. Yrittäjänä toimimistani reilusta kolmestatoista vuodesta yhdeksän ajan olemme tehneet jotain television remonttiohjelmaa, ja television remonttimiehestä oli tullut jo osa omaa identiteettiäni. Ehkä juuri siksi koin, että oli tärkeää päästää irti ja alkaa haistella uusia tuulia.

Vaikka olisi mukavaa paljastaa juoruja kulissien takaa, niin joudun valitettavasti toteamaan, ettei päätökseen liittynyt sen enempää dramatiikkaa. Ehkä aika ajoi ohi meistä televisioremonttien tekijöinä, eivätkä ohjelmanteon mukanaan tuoneet positiiviset haasteet enää riittäneet selättämään eteenpäin menemisen tarvetta. Tämä olisi todennäköisesti näkynyt ruudun välityksellä myös katsojille, joten oli reilua antaa tilaa seuraavalle ”sukupolvelle”. Kotoisan ystäville tiedoksi, että ohjelmasta on todellakin tulossa neljäs kausi, josta Maikkari tiedottaa lisää varmasti vielä tänä syksynä.

Korona

Kotoisan poistuminen vapautti luonnollisesti paljon resursseja muuhun. Tuskin oli kalenteriin ilmaantuneeseen vapaaseen tilaan päästy kiinni, kun alettiinkin uutisoimaan maailmaa uhkaavasta, Kiinasta löydetystä viruksesta. Maaliskuun alussa alkoi ”uusi normaali”, pian Uudenmaan rajat menivät kiinni ja ihmisten välisiä kontakteja rajoitettiin. Mekin jätimme kolmeksi kuukaudeksi uusien urakoiden kiertämisen ja keskityimme hoitamaan jo sovittuja urakoita, ja yhtäkkiä aikaa toiminnan kehittämiselle oli vielä aikaisempaakin enemmän.

Runtu toimisto

Vaikka korona toi monille mukanaan kurjuutta ja epävarmuutta, niin se myös pakotti katsomaan asioita uusista näkökulmista. Meille koronan mukanaan tuoma aika tarkoitti lähes kaikkien yrityksen sisäisten järjestelmien uudistamista. Se, miten nykyisin laskemme urakkatarjoukset, aikataulutamme projektit ja hoidamme sekä yrityksen sisäisen että asiakasviestinnän, on muuttunut kuluneen puolen vuoden aikana täydellisesti. Luonnollisesti paremmin toimivilla taustajärjestelmillä pyrimme takaamaan paitsi asiakkaillemme, myös itsellemme, toimivamman palvelukokemuksen.

Nyt voi todeta, että onneksi muutokset ehdittiin tekemään vielä ennen syksyä. Kotona kalsareissa vietetyt kolme kuukautta saivat ihmiset paitsi keksimään mielikuvituksellisia tapoja käyttää aikaansa, kaikesta päätellen myös kyllästymään tekemättömiin remontteihinsa. Näin se ainakin meille näyttäytyy, kun tilannetta tarkastelee takautuvasti. Tästä täytyy luonnollisesti olla erittäin kiitollinen, sillä kaikilla tilanne ei ole yhtä hyvä, eikä kaikkia koronan mukanaan tuomia käänteitä ole vielä nähty. Korjausrakentamisen alalla korona kuitenkin aloitti kiireen, jota todennäköisesti selätetään vielä pitkään.

Runtu

Olemme keväällä alkaneen kiireen pakottamina löytäneet mahtavaan työporukkaamme melkein tuplasti lisää taitavia ja ammattitaitoisia runtulaisia, mutta remonttikalenterimme on silti aivan toivottoman tukossa. Tällä hetkellä uusien urakoiden aloitukset menevät huhtikuulle 2021, ja kustannusarvioita aikataulutetaan jälleen aikaisintaan ensi vuoden alussa. Jo sovitut kustannusarviot toki tehdään vielä tämän vuoden puolella.

Vastaavanlainen tilanne on kuulemamme mukaan monella muullakin korjausrakentamisen osaajalla, joten parhaillaan remonttia suunnittelevan on hyvä pitää maltti mukana mahdollisia tekijöitä kartoittaessa. Toisaalta remontin tekijän etsimiseen kuluva aika on hyvä käyttää tulevan remontin suunnittelemiseen, jotta tekijän ja aikataulun löytyessä kaikki on valmiina itse toteutusta varten. Aina kannattaa tietysti panostaa myös inspiraation ja ideoiden hakemiseen fiilistelemällä jo tehtyjä remontteja esimerkiksi Runtun Instagramissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korjausrakentaminen

Kaikki artikkelikategoriat

Liity postituslistalle

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Runtu Works Oy:n tietosuojaselosteesta »

Tietojen käyttölupa *Uusimmat blogiartikkelimme

Henkilökuva: Ville Heino – tv-veteraani muistelee, miten ura televisiossa tuoreena yrittäjänä sai alkunsa

Kirjoittaja: Netello Systems Ville Heino on porvoolaislähtöinen, 1980 syntynyt rakennusalan yrittäjä. Yrittäjänä hän on toiminut vuodesta 2007 ja ollut urallaan toteuttamassa yli 500 korjausrakentamisen kohdetta pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Parhaiten hänet tunnetaan Runtu-brändin alla toimivien yritystensä toimitusjohtajana sekä useista esiintymisistään television sistustus- ja remonttiohjelmissa. Haastattelimme Villeä, ja nyt tv-veteraani muistelee, miten ura televisiossa tuoreena yrittäjänä sai […]

Remonttisuunnittelu kannattaa jättää ammattilaiselle

Remonttisuunnittelu on keskeinen osa huoneistoremonttia. Jokainen rakennusprojekti alkaa haaveilusta, jonkin oikean tai keksityn tarpeen täyttämisestä.

Huonejärjestyksen muuttaminen vaatii kokeneet osaajat

Huonejärjestyksen muuttaminen tuo parhaimmillaan asumiseen lisää tilaa, käytännöllisyyttä ja toiminnallisuutta. Tyypillisiä ratkaisuita ovat esimerkiksi kylpyhuoneen tai keittiön siirto, seinien kaataminen tai uusien rakentaminen.

Runtu Works Oy

Nuijamiestentie 5,
00400 Helsinki

Y-tunnus 2568213-2

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaus epäonnistui. Yritäthän uudelleen!
Uutiskirjeen tilaus onnistui! Saat meiltä jatkossa postia.
Copyright © 2023 Runtu Works Oy