Huonejärjestyksen muuttaminen vaatii kokeneet osaajat

12.12.2022

Huonejärjestyksen muuttaminen tuo parhaimmillaan asumiseen lisää tilaa, käytännöllisyyttä ja toiminnallisuutta, ja tekee pahimmillaan huoneistosta asuinkelvottoman. Tyypillisiä ratkaisuita ovat esimerkiksi kylpyhuoneen tai keittiön siirto, seinien kaataminen tai uusien rakentaminen. Näin perustavanlaatuinen remontti ei kuitenkaan koskaan ole yksinkertainen, vaan vaatii tarkkaa suunnittelua ja osaavan tekijän.

Toteutamme paljon asuntojen kokonaisvaltaisia remontteja, jotka usein sisältävät myös huonejärjestyksen muutoksia LVI- ja sähkötöineen. Vastaavasti meiltä onnistuvat asuntojen yhdistäminen tai jakaminen kahdeksi. Tarvittaessa ohjaamme sinut osaavan suunnittelijan pakeille, jotta projektisi saa jalkansa oikealla tavalla telineisiin ennen rakennustöiden käynnistämistä.

Asuntojen yhdistäminen tai jakaminen kahdeksi

Asuntojen yhdistäminen tai jakaminen kahdeksi on aina monimutkainen prosessi, sillä kyseessä on harvoin pelkkä väliseinän rakentaminen tai purkaminen. Nykyään lähes kaikissa asunnoissa on esimerkiksi omat sähkö- ja vesimittarinsa, jotka pitää huomioida myös uusien asuntojen suunnittelussa.

Jos asunto jaetaan kahteen erilliseen osaan, toiseen täytyy yleensä vähintäänkin lisätä keittiö ja kylpyhuone, jotka molemmat vaativat isoja vesi-, viemäri- ja sähkömuutoksia. Jos taas kaksi asuntoa yhdistetään, on uudessa huoneistossa lähtökohtaisesti esimerkiksi kaksi keittiötä. Useimmiten lopputuloksesta ei saa toimivaa pelkästään remontoimalla keittiö joksikin muuksi huoneeksi, vaan kokonaisuus vaatii toimiakseen isompia muutoksia.

Paitsi että itse remontin toteuttaminen on haastavaa, saattaa mittava huonejärjestyksen muutos vaatia myös rakennusluvan, vaikkei kantaviin rakenteisiin koskettaisikaan. Suunnittelu- ja rakennuslupaprosessi on aloitettava jo hyvissä ajoin ennen remontin aloittamista. Lue lisää rakennusluvista.

Seinän kaataminen kerrostalossa

Seinän kaataminen kerrostaloasunnossa on nykyään melko tyypillinen toive remontin yhteydessä. Esimerkiksi keittiön ja olohuoneen välisen seinän poistaminen on jo vakiinnuttanut asemansa asiakkaiden toivomuslistoilla.

Vanhojen seinien sisällä kulkee lähes aina jonkinlaista talotekniikkaa. Tyypillisesti ainakin sähköjä, mutta joskus myös lämmityslinjoja tai vesi- ja viemärinousuja. Seinän kaataminen itsessään on materiaalista riippumatta melko helppoa ja jopa mukavaa, mutta kaikkea seinän sisästä löytyvää ei useinkaan ole mahdollista vain poistaa, vaan sille täytyy keksiä jokin uusi reitti määränpäähänsä. Vesi-, viemäri- ja lämpölinjojen osalta tämä on joskus niin kallista, ettei siihen ryhtyminen kannata, mutta myös sähköjen osalta vaadittu muutos yleensä vähintäänkin tuplaa itse seinän kaatamiseen vaaditun työmäärän.

Suunnittelija on avainasemassa

Kun puhutaan huonejärjestyksen muuttamisesta tai asuntojen yhdistämisestä tai jakamisesta, kannattaa aina hyödyntää ammattisuunnittelijaa. Vaikka suunnittelutyön hinta houkuttelee tekemään suunnitelmia itse, on laadukkaan suunnitelman pohjalta aina helpompi tehdä urakkatarjous ja lähteä toteuttamaan itse projektia. Tämä myös aina lopulta säästää rahaa.

Mitä mieltä olet tästä aiheesta? Jatketaan juttua Runtun Facebookin puolella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Huoneistoremontti Korjausrakentaminen

Kaikki artikkelikategoriat

Liity postituslistalle

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Runtu Works Oy:n tietosuojaselosteesta »

Tietojen käyttölupa *Uusimmat blogiartikkelimme

Henkilökuva: Ville Heino – tv-veteraani muistelee, miten ura televisiossa tuoreena yrittäjänä sai alkunsa

Kirjoittaja: Netello Systems Ville Heino on porvoolaislähtöinen, 1980 syntynyt rakennusalan yrittäjä. Yrittäjänä hän on toiminut vuodesta 2007 ja ollut urallaan toteuttamassa yli 500 korjausrakentamisen kohdetta pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Parhaiten hänet tunnetaan Runtu-brändin alla toimivien yritystensä toimitusjohtajana sekä useista esiintymisistään television sistustus- ja remonttiohjelmissa. Haastattelimme Villeä, ja nyt tv-veteraani muistelee, miten ura televisiossa tuoreena yrittäjänä sai […]

Remonttisuunnittelu kannattaa jättää ammattilaiselle

Remonttisuunnittelu on keskeinen osa huoneistoremonttia. Jokainen rakennusprojekti alkaa haaveilusta, jonkin oikean tai keksityn tarpeen täyttämisestä.

Huonejärjestyksen muuttaminen vaatii kokeneet osaajat

Huonejärjestyksen muuttaminen tuo parhaimmillaan asumiseen lisää tilaa, käytännöllisyyttä ja toiminnallisuutta. Tyypillisiä ratkaisuita ovat esimerkiksi kylpyhuoneen tai keittiön siirto, seinien kaataminen tai uusien rakentaminen.

Runtu Works Oy

Nuijamiestentie 5,
00400 Helsinki

Y-tunnus 2568213-2

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaus epäonnistui. Yritäthän uudelleen!
Uutiskirjeen tilaus onnistui! Saat meiltä jatkossa postia.
Copyright © 2023 Runtu Works Oy