Remontti-ideat

Uniikkeja yksityiskohtia, rouheaa tyyliä vai moderneja pintoja? Mitä ikinä haluatkin omaan kotiisi, meiltä saat laadukkaan toteutuksen.

Tarvitsetko ideoita remonttiin? Olemme koonneet tälle sivulle meitä ihastuttavia remontti-ideoita ja persoonallisia toteutuksia, joista osa on saattaa olla enemmän ja osa vähemmän tuttuja jo entuudestaan. Tutustu inspiraatiokuviin ja päästä mielikuvituksesi valloilleen!

Mosaiikkilaatoituksesta inspiraatiota remontteihin.

Leikittele laatoilla

Laatan ajatellaan usein olevan elementtinä jäykkä, mutta sekin taipuu monenlaisiin muotoihin, kunhan käyttää hieman luovuutta ja mielikuvitusta. Toteutimme höyrysaunaan näyttävän mosaiikkilaatoituksen Espoon Suvisaaristossa sijaitsevaan omakotitaloon. 

Ylellisyyden tuntua marmorista

Marmori tuo tilaan kuin tilaan ripauksen luksusta. Tässä Helsingin Eiraan remontoidussa kohteessa käytettiin tyylikkäitä marmorilaattoja kylpyhuoneessa ja wc-tiloissa. Kokonaisuus kruunattiin antiikkipeileillä ja kuparisilla yksityiskohdilla.

Vaaleat marmorilaatat wc-tiloissa.
Saumaton käsienpesuallas.

Bespoke-allastaso

Toisessa Eiraan valmistuneessa kohteessa käsienpesuallas tasoineen on valmistettu kokonaan samasta kiviaineksesta, lopputuloksena saumaton ja harmoninen kokonaisuus.

Lattiasta katseenvangitsija

Lattia ei tarvitse aina tyytyä itsestäänselviin ratkaisuihin, kuten lankkuparkettiin. Lattioissa on olemassa monia eri kuoseja useissa eri hintaluokissa, ja niidenkin sisällä erilaisia ladontatyylejä, joiden toteuttamisessa vain mielikuvitus on rajana. Helsingin Eiran kohteeseen toteutimme klassisen tyylikkään kalanruotoparketin.

Kalanruotoparketti.
Lautaseinä käytetyistä puretuista laudoista.

Kierrätysmateriaaleilla persoonallisuutta

Kierrätysmateriaalin käyttö remonteissa ja sisustuksessa on pitänyt pintansa jo vuosien ajan eikä ihme – ekologisilla valinnoilla saa loihdittua kotiin kuin kotiin persoonallista ilmettä. Esimerkiksi Espoon Nuuksiossa sijaitsevaan omakotitaloon toteutettiin lautaseinä vanhasta ladosta puretuista laudoista. Kierrätysrakentamisella saadaan aikaa upeita rustiikkisia pintoja ja uniikkeja ratkaisuita, mutta kannattaa pitää mielessä, että työtä säästävän ratkaisu se ei ole!

Seinäkasetit tuovat tilaan arvokkuutta

Helsingin Katajanokalla sijaitsevaan arvoasuntoon toteutettiin laaja pintaremontti. Arvokkuutta henkivät seinäkasetit ja muut yksityiskohdat entisöitiin, ja kokonaisuus täydennettiin moderneilla kalusteilla. Tässä kohteessa seinäkasetit ovat alkuperäiset, mutta vastaavia yksityiskohtia voidaan toteuttaa erilaisilla koristelistoilla tai mittatilauskaseteilla myös uudempiin kohteisiin.

Seinäkasetit tuovat arvokkuutta tilaan kuin tilaan.
Rakenteisiin upotettuja valonlähteitä.

Valaistus luo tunnelmaa

Valaistuksen merkitys alkaa vihdoin kirkastua myös yksityiskotien remontoijille, ja sen avulla saakin luotua tilaan käytännössä minkälaisen tunnelman haluaa. Valolla saa myös korostettua tai piilotettua haluttuja elementtejä. Etenkin epäsuora, rakenteisiin upotettu valo on tällä hetkellä suosittua. Valaistusta suunnitellessaan on hyvä pitää mielessä useiden valonlähteiden käyttäminen ja sekä niiden ohjattavuus että himmennettävyys toisistaan erillään.

Integraatioita ja leijuvia lasielementtejä

Aistikasta kotia edustavat upotetut valaisimet sekä integroidut kodinkoneet ja kalusteet. Integroidut liesituulettimet ovat olleet nouseva trendi jo jonkin aikaa. Tämän Katajanokan kohteen marmoripintaiseen saarekkeeseen toteutimme lieteen integroidun liesituulettimen. Liesi toteutettiin lisäksi tasoon huullettuna, jolloin lieden pinta on samassa tasossa muun tason kanssa.

Lieteen integroitu liesituuletin.
Saunan lasiovet.

Millintarkan rakennesuunnittelun hyödyntäminen

Eiran kohteen saunaan toteutimme lasiseinät skandinaavisen pelkistetyllä tyylillä. Lasien kannakointi toteutettiin seinärakenteen sisään, jolloin lasit vaikuttavat leijuvan ilmassa.

Tutustu myös asiakasprojekteihimme, joista löydät lisää remontti-ideoita!

Kerro ideastasi!

Me tartumme mielellämme haasteisiin. Kerro meille ideastasi, niin mietitään yhdessä paras toteutustapa. Muista, että vain mielikuvitus on rajana!

Meille töihin Runtu

Kohteitamme

50 m², Eira, Helsinki

110 m², Eira, Helsinki

60 m², Suvisaaristo, Espoo

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Runtu goes Huvila & Huussi: Kolmiomökin hiiribileet

Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Huvilan ja Huussin tämä tuotantokausi piti sisällään poikkeuksellisen monta ohjelman historian ensimmäistä kertaa, eikä kauden päätösjakso tehnyt siihen poikkeusta. Jaksossa toteutettiin päätyprofiililtaan kolmion muotoinen mökki, joka oli ensimmäinen laatuaan myös […]

Lue lisää

Runtu goes Huvila & Huussi: Perhemökin sukupolvenvaihdos

Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Huvilan ja Huussin viimeisimmän tuotantokauden toiseksi viimeisessä sisämuutoskohteessa toteutettiin koko mökin pintaremontti ja huonejärjestyksen muutos Porvoossa. Suvussa pitkään olleelle mökille oltiin sen omistajien toimesta jo suunniteltu keittiön siirtoa, jotta kasvavalle […]

Lue lisää

Runtu goes Huvila & Huussi: Siirtolapuutarhaunelma väljemmillä säännöillä

Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Uunituore Huvila ja Huussi -kausi on edennyt jo miltei loppusuoralle. Tämän viikon jaksossa rakennettiin Hyvinkäälle vanhan, vinon rakennuksen tilalle kokonaan uusi pieni kesämökki. Kohdehenkilöt olivat vastikään ostaneet vanhan rakennuksen kesänviettopaikakseen […]

Lue lisää

Tavallista parempaa korjausrakentamista

© 2024 Runtu Works Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.