Remontti-ideat

Uniikkeja yksityiskohtia, rouheaa tyyliä vai moderneja pintoja? Mitä ikinä haluatkin omaan kotiisi, meiltä saat laadukkaan toteutuksen.

Olemme koonneet tälle sivulle meitä ihastuttavia remontti-ideoita ja persoonallisia toteutuksia, joista osa on saattaa olla enemmän ja osa vähemmän tuttuja jo entuudestaan. Tutustu inspiraatiokuviin ja päästä mielikuvituksesi valloilleen!

Remontti-ideat

Leikittele laatoilla

Laatan ajatellaan usein olevan elementtinä jäykkä, mutta sekin taipuu monenlaisiin muotoihin, kunhan käyttää hieman luovuutta ja mielikuvitusta. Toteutimme höyrysaunaan näyttävän mosaiikkilaatoituksen Espoon Suvisaaristossa sijaitsevaan omakotitaloon. 

Remontti-ideat

Ylellisyyden tuntua marmorista

Marmori tuo tilaan kuin tilaan ripauksen luksusta. Tässä Helsingin Eiraan remontoidussa kohteessa käytettiin tyylikkäitä marmorilaattoja kylpyhuoneessa ja wc-tiloissa. Kokonaisuus kruunattiin antiikkipeileillä ja kuparisilla yksityiskohdilla.

Remontti-ideat

Toisessa Eiraan valmistuneessa kohteessa käsienpesuallas tasoineen on valmistettu kokonaan samasta kiviaineksesta, lopputuloksena saumaton ja harmoninen kokonaisuus.

Lattiasta katseenvangitsija

Lattiasta katseenvangitsija

Lattia ei tarvitse aina tyytyä itsestäänselviin ratkaisuihin, kuten lankkuparkettiin. Lattioissa on olemassa monia eri kuoseja useissa eri hintaluokissa, ja niidenkin sisällä erilaisia ladontatyylejä, joiden toteuttamisessa vain mielikuvitus on rajana. Helsingin Eiran kohteeseen toteutimme klassisen tyylikkään kalanruotoparketin.

Remontti-ideat

Kierrätysmateriaaleilla persoonallisuutta

Kierrätysmateriaalin käyttö remonteissa ja sisustuksessa on pitänyt pintansa jo vuosien ajan eikä ihme – ekologisilla valinnoilla saa loihdittua kotiin kuin kotiin persoonallista ilmettä. Esimerkiksi Espoon Nuuksiossa sijaitsevaan omakotitaloon toteutettiin lautaseinä vanhasta ladosta puretuista laudoista. Kierrätysrakentamisella saadaan aikaa upeita rustiikkisia pintoja ja uniikkeja ratkaisuita, mutta kannattaa pitää mielessä, että työtä säästävän ratkaisu se ei ole!

Remontti-ideat

Seinäkasetit tuovat tilaan arvokkuutta

Helsingin Katajanokalla sijaitsevaan arvoasuntoon toteutettiin laaja pintaremontti. Arvokkuutta henkivät seinäkasetit ja muut yksityiskohdat entisöitiin, ja kokonaisuus täydennettiin moderneilla kalusteilla. Tässä kohteessa seinäkasetit ovat alkuperäiset, mutta vastaavia yksityiskohtia voidaan toteuttaa listoilla myös uudempiin kohteisiin.

Remontti-ideat

Valaistus luo tunnelmaa

Valaistuksen merkitys alkaa vihdoin kirkastua myös yksityiskotien remontoijille, ja sen avulla saakin luotua tilaan käytännössä minkälaisen tunnelman haluaa. Valolla saa myös korostettua tai piilotettua haluttuja elementtejä. Etenkin epäsuora, rakenteisiin upotettu valo on tällä hetkellä suosittua. Valaistusta suunnitellessaan on hyvä pitää mielessä useiden valonlähteiden käyttäminen ja sekä niiden ohjattavuus että himmennettävyys toisistaan erillään.

Remontti-ideat

Integraatioita ja leijuvia lasielementtejä

Aistikasta kotia edustavat upotetut valaisimet sekä integroidut kodinkoneet ja kalusteet. Integroidut liesituulettimet ovat olleet nouseva trendi jo jonkin aikaa. Tämän Katajanokan kohteen marmoripintaiseen saarekkeeseen toteutimme lieteen integroidun liesituulettimen. Liesi toteutettiin lisäksi tasoon huullettuna, jolloin lieden pinta on samassa tasossa muun tason kanssa.

Remontti-ideat

Eiran kohteen saunaan toteutimme lasiseinät skandinaavisen pelkistetyllä tyylillä. Lasien kannakointi toteutettiin seinärakenteen sisään, jolloin lasit vaikuttavat leijuvan ilmassa.

Meille töihin Runtu

Kerro ideasi Runtulle!

Me tartumme mielellämme haasteisiin. Kerro meille ideasi, niin mietitään yhdessä siihen paras toteutustapa. Vain mielikuvitus on rajana!

Kohteitamme

110 m², Eira, Helsinki

60 m², Suvisaaristo, Espoo

120m², Itähakkila, Vantaa

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mikä ihmeen RYL?

Rakentamisen laadun standardoimiseksi laadittu RYL, Rakennusalan yleiset laatuvaatimukset, on alan ammattilaistenkin kesken huonosti tunnettu, ajoittain yksisarvisen myyttisyystasoilla liikkuva otus. Mistä on kysymys, mitä hyötyä siitä on ja mistä se on saatavilla?

Riitoja rakennuksilla?

Rakennusalalla riitoja aiheuttavat varmasti eniten raha ja työn jälki. Mediassa riidoista revitään houkuttelevia klikkiotsikoita, joissa valitettavan usein keskitytään taivastelemaan, kuinka rakennusprojektin budjetti on paisunut ja laskutus ollut täysin holtitonta. Tilanne on harvoin ihan näin yksioikoinen.

Hyvä paha ilmanvaihto

Ilmanvaihtojärjestelmän valinta herättää ihmisissä ymmärrettävästi suuria tunteita, mutta useimmiten ”faktat” tuntuvat olevan kuulopuheiden varassa.

Runtu Works Oy

Nuijamiestentie 5,
00400 Helsinki

Y-tunnus 2568213-2

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaus epäonnistui. Yritäthän uudelleen!
Uutiskirjeen tilaus onnistui! Saat meiltä jatkossa postia.
Copyright © 2022 Runtu Works Oy