Remontti-ideat

Uniikkeja yksityiskohtia, rouheaa tyyliä vai moderneja pintoja? Mitä ikinä haluatkin omaan kotiisi, meiltä saat laadukkaan toteutuksen.

Tarvitsetko ideoita remonttiin? Olemme koonneet tälle sivulle meitä ihastuttavia remontti-ideoita ja persoonallisia toteutuksia, joista osa on saattaa olla enemmän ja osa vähemmän tuttuja jo entuudestaan. Tutustu inspiraatiokuviin ja päästä mielikuvituksesi valloilleen!

Mosaiikkilaatoituksesta inspiraatiota remontteihin.

Leikittele laatoilla

Laatan ajatellaan usein olevan elementtinä jäykkä, mutta sekin taipuu monenlaisiin muotoihin, kunhan käyttää hieman luovuutta ja mielikuvitusta. Toteutimme höyrysaunaan näyttävän mosaiikkilaatoituksen Espoon Suvisaaristossa sijaitsevaan omakotitaloon. 

Ylellisyyden tuntua marmorista

Marmori tuo tilaan kuin tilaan ripauksen luksusta. Tässä Helsingin Eiraan remontoidussa kohteessa käytettiin tyylikkäitä marmorilaattoja kylpyhuoneessa ja wc-tiloissa. Kokonaisuus kruunattiin antiikkipeileillä ja kuparisilla yksityiskohdilla.

Vaaleat marmorilaatat wc-tiloissa.
Saumaton käsienpesuallas.

Bespoke-allastaso

Toisessa Eiraan valmistuneessa kohteessa käsienpesuallas tasoineen on valmistettu kokonaan samasta kiviaineksesta, lopputuloksena saumaton ja harmoninen kokonaisuus.

Lattiasta katseenvangitsija

Lattia ei tarvitse aina tyytyä itsestäänselviin ratkaisuihin, kuten lankkuparkettiin. Lattioissa on olemassa monia eri kuoseja useissa eri hintaluokissa, ja niidenkin sisällä erilaisia ladontatyylejä, joiden toteuttamisessa vain mielikuvitus on rajana. Helsingin Eiran kohteeseen toteutimme klassisen tyylikkään kalanruotoparketin.

Kalanruotoparketti.
Lautaseinä käytetyistä puretuista laudoista.

Kierrätysmateriaaleilla persoonallisuutta

Kierrätysmateriaalin käyttö remonteissa ja sisustuksessa on pitänyt pintansa jo vuosien ajan eikä ihme – ekologisilla valinnoilla saa loihdittua kotiin kuin kotiin persoonallista ilmettä. Esimerkiksi Espoon Nuuksiossa sijaitsevaan omakotitaloon toteutettiin lautaseinä vanhasta ladosta puretuista laudoista. Kierrätysrakentamisella saadaan aikaa upeita rustiikkisia pintoja ja uniikkeja ratkaisuita, mutta kannattaa pitää mielessä, että työtä säästävän ratkaisu se ei ole!

Seinäkasetit tuovat tilaan arvokkuutta

Helsingin Katajanokalla sijaitsevaan arvoasuntoon toteutettiin laaja pintaremontti. Arvokkuutta henkivät seinäkasetit ja muut yksityiskohdat entisöitiin, ja kokonaisuus täydennettiin moderneilla kalusteilla. Tässä kohteessa seinäkasetit ovat alkuperäiset, mutta vastaavia yksityiskohtia voidaan toteuttaa erilaisilla koristelistoilla tai mittatilauskaseteilla myös uudempiin kohteisiin.

Seinäkasetit tuovat arvokkuutta tilaan kuin tilaan.
Rakenteisiin upotettuja valonlähteitä.

Valaistus luo tunnelmaa

Valaistuksen merkitys alkaa vihdoin kirkastua myös yksityiskotien remontoijille, ja sen avulla saakin luotua tilaan käytännössä minkälaisen tunnelman haluaa. Valolla saa myös korostettua tai piilotettua haluttuja elementtejä. Etenkin epäsuora, rakenteisiin upotettu valo on tällä hetkellä suosittua. Valaistusta suunnitellessaan on hyvä pitää mielessä useiden valonlähteiden käyttäminen ja sekä niiden ohjattavuus että himmennettävyys toisistaan erillään.

Integraatioita ja leijuvia lasielementtejä

Aistikasta kotia edustavat upotetut valaisimet sekä integroidut kodinkoneet ja kalusteet. Integroidut liesituulettimet ovat olleet nouseva trendi jo jonkin aikaa. Tämän Katajanokan kohteen marmoripintaiseen saarekkeeseen toteutimme lieteen integroidun liesituulettimen. Liesi toteutettiin lisäksi tasoon huullettuna, jolloin lieden pinta on samassa tasossa muun tason kanssa.

Lieteen integroitu liesituuletin.
Saunan lasiovet.

Millintarkan rakennesuunnittelun hyödyntäminen

Eiran kohteen saunaan toteutimme lasiseinät skandinaavisen pelkistetyllä tyylillä. Lasien kannakointi toteutettiin seinärakenteen sisään, jolloin lasit vaikuttavat leijuvan ilmassa.

Tutustu myös asiakasprojekteihimme, joista löydät lisää remontti-ideoita!

Kerro ideastasi!

Me tartumme mielellämme haasteisiin. Kerro meille ideastasi, niin mietitään yhdessä paras toteutustapa. Muista, että vain mielikuvitus on rajana!

Meille töihin Runtu

Kohteitamme

50 m², Eira, Helsinki

110 m², Eira, Helsinki

60 m², Suvisaaristo, Espoo

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Henkilökuva: Ville Heino – tv-veteraani muistelee, miten ura televisiossa tuoreena yrittäjänä sai alkunsa

Kirjoittaja: Netello Systems Ville Heino on porvoolaislähtöinen, 1980 syntynyt rakennusalan yrittäjä. Yrittäjänä hän on toiminut vuodesta 2007 ja ollut urallaan toteuttamassa yli 500 korjausrakentamisen kohdetta pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Parhaiten hänet tunnetaan Runtu-brändin alla toimivien yritystensä toimitusjohtajana sekä useista esiintymisistään television sistustus- ja remonttiohjelmissa. Haastattelimme Villeä, ja nyt tv-veteraani muistelee, miten ura televisiossa tuoreena yrittäjänä sai […]

Remonttisuunnittelu kannattaa jättää ammattilaiselle

Remonttisuunnittelu on keskeinen osa huoneistoremonttia. Jokainen rakennusprojekti alkaa haaveilusta, jonkin oikean tai keksityn tarpeen täyttämisestä.

Huonejärjestyksen muuttaminen vaatii kokeneet osaajat

Huonejärjestyksen muuttaminen tuo parhaimmillaan asumiseen lisää tilaa, käytännöllisyyttä ja toiminnallisuutta. Tyypillisiä ratkaisuita ovat esimerkiksi kylpyhuoneen tai keittiön siirto, seinien kaataminen tai uusien rakentaminen.

Runtu Works Oy

Nuijamiestentie 5,
00400 Helsinki

Y-tunnus 2568213-2

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaus epäonnistui. Yritäthän uudelleen!
Uutiskirjeen tilaus onnistui! Saat meiltä jatkossa postia.
Copyright © 2023 Runtu Works Oy