Mistä koko asunnon remontin hinta koostuu? 

1.11.2022

Vaikka teemme myös pienempiä remontteja, on Runtun leipälaji kokonaisvaltaisten huoneistoremonttien toteuttaminen. Meille kokonaisvaltainen remontti tarkottaa, että toteutamme vähintäänkin koko huoneiston kattavan pintaremontin tarvittavine LVIS-töineen. Ylärajaa laajuudelle ei ole, vaan projekti voi sisältää myös asuntojen yhdistämisiä tai jakamisia ja muutoksia huonejärjestykseen mahdollisine rakenteellisine muutoksineen.

Koko asunnon remontin hinta määräytyy luonnollisesti asunnon koon, tehtävien toimenpiteiden ja esimerkiksi materiaalivalintojen pohjalta, mutta myös urakoitsijan palvelun ja työn laadun tulisi olla jo urakan kilpailutuksessa merkittävä tekijä.

Ääneen on sanottava, että laatu maksaa sekä palvelussa että työn jäljessä. Kilpailutuksessa usein ainoat suoraan verrattavissa olevat asiat ovat hinta ja urakkasisältö, joista usein takerrutaan suoraan hintaan joko taloudellisista syistä tai tottumuksesta. Hinta tai urakkasisältö eivät kuitenkaan yhdessäkään kerro koko totuutta. Vähintään yhtä tärkeää on verrata itse urakoitsijoita ja niiden tuottamia palveluita.

On myös tärkeää muistaa, että toiselle halvin voi olla paras valinta siinä missä toiselle sopivin on kallein urakoitsija. Rakennustöitä tilatessa itse tuote, eli valmis huoneisto, on parhaimmillaankin vasta suunnitteluasteella, joten tietojen kaivaminen on tilaajalle psykologisesti vaativa tehtävä, koska kaikkea tarvittavaa tietoa ei saa irti hyvistäkään referensseistä.

Mitä koko asunnon remontti maksaa?

Usein jo ensimmäisessä puhelinkeskustelussa pöydälle heitetään kysymys suunnitteilla olevan remontin hinnasta. Korjausrakennusprojektin hintakysymykseen on usein mahdotonta antaa kaiken kattavaa arviota edes paikan päällä käymisen tai kohtalaisen loppuunvietyjenkään suunnitelmien pohjalta, saati sitten muutaman lauseen puhelinkeskustelun jälkeen. Tilastollisesti urakan hintaa on kuitenkin mahdollista arvioida.

Koko asunnon remontin hinta on Runtun toteuttamana 1 500 – 4 000 € remontoitavaa neliömetriä kohden. Tämä ei missään tapauksessa ole Runtun, tai kenenkään muunkaan urakoitsijan, antaman urakkatarjouksen loppusumma, vaan sillä pyritään haarukoimaan koko projektin kaikkia kuluja: Mahdollinen sisustus- ja rakennesuunnittelu, lupaprosessi, työnjohto, keittiö- ja muut kiintokalusteet asennuksineen, sähkö- ja putkityöt sekä kiinteät valaistusratkaisut.

Hintahaarukan alapää edustaa remonttia, jossa materiaalivalinnat ovat hieman vaatimattomammat, mutta valinnanvaraa kuitenkin on eikä kaikesta tarvitse tinkiä. Hintahaarukan yläpäässä puolestaan on remontit, joissa tehdään jo merkittäviä muutoksia huonejärjestykseen (vaikkapa keittiön ja kylpyhuoneen paikkojen vaihtaminen), kaadetaan seiniä, joista osa mahdollisesti kantavia, toteutetaan runsaasti mittatilausratkaisuita, valitaan huippuluokan materiaalit ja niin edelleen.

Toteutimme erääseen mainitun hintahaarukan yläpäähän sijoittuvaan kohteeseen kuvan rimasaunan. Katto- ja lauderimoitukset on toteutettu mittatilaustyönä Runtun verstaalla. Tämä kuvastaa koko Runtun ideologiaa. Meiltä saat tuotteen, jota ei muilla ole.

Rimasauna on toteutettu osittain mittatilauksena.
Kylpyamme ja tunnelmallinen taustavalo.

Pieni on kaunista – ja kallista

Jokaisessa rakennusprojektissa on tiettyjä kiinteitä kuluja, jonka vuoksi pienen asunnon remontin neliöhinta on usein kalliimpi kuin vastaavalle tasolle toteutetun suuremman asunnon. Yksiön tai kaksion remontin neliöhinta saattaa siis tuntua korkealta, sillä isommassa asunnossa samat kiinteät kustannukset jakautuvat suuremmalle määrälle neliöitä. Hyvän urakoitsijan toteuttaman remontin hinta toki aina lunastaa itse itsensä onnistuneen lopputuloksen muodossa.

Runtu myy remonttipalveluita eli tuotetta, joka on projektin alkuvaiheessa pelkkä kaunis mielikuva. Pienikin korjausrakennusurakka, kuten yksiön remontti, on aina monimutkainen kokonaisuus. Sen vuoksi paitsi työn hinnoittelu, myös hinnan perusteleminen etukäteen on hyvin vaikeaa. Toteutammekin kaikki projektimme joko laskutöinä tai tavoitehintaisina urakoina. Vaikka tavoitehintaisessa urakassa on perinteisen kiinteähintaisen urakan piirteitä, toteutetaan laskutus käytännössä laskutyön periaatteilla. Lue lisää tavoitehintaisesta urakasta.

Miksi hinnan ei pitäisi olla tärkein tekijä?

Hinnoista puhuttaessa on tärkeää pitää mielessä myös taikasana prosessi sekä tietysti työn ja palvelun laatu. Meillä työn ja palvelun laatuun panostetaan merkittävästi, ja kehitämme esimerkiksi taustajärjestelmiämme koko ajan, jotta voisimme palvella asiakastamme paremmin ja tuottaa tälle mahdollisimman vaivattoman tavan toteuttaa remonttinsa. Kaikki eivät halua maksaa prosessista, jolloin sopivampi urakoitsija löytyy todennäköisesti toisesta osoitteesta. Oikean urakoitsijan valitseminen on huomattavasti helpompaa kuin väärän urakoitsijan yrityskulttuurin muuttaminen kesken projektin.

Urakoitsijoiden kilpailutus on edessä, kun asunnon remontille etsitään tekijää. Saaduissa tarjouksissa helpoin vertailukohta on remontin hinta, sillä se on usein ainoa selkeä ero tarjousten välillä. Tarjouksia vertaillessa kannattaa joka tapauksessa kiinnittää huomiota myös urakkasisältöön, eli siihen, mitä tarjous pitää sisällään. Jos kuitenkin haluaa varmuudella onnistua urakoitsijoiden vertailussa, niin todellinen vertailu suoritetaan aina jo kustannusarviokäynnillä. Olisi tärkeää pyrkiä selvittämään, millaisia urakoitsijan prosessit ovat, miten ne poikkeavat muista kilpailutuksessa mukana olevista ja millaista laatua yritys tarjoaa. Näillä tiedoilla voi aidosti valita itselleen sopivimman urakoitsijan sen mukaan, mistä on valmis maksamaan.

Remontin hinnan sijaan pitäisi siis vertailla urakoitsijoita. Kannattaa kysellä ja keskustella, selvittää, miten urakoitsija toimii ja millainen mentaliteetti tällä on. Lähtökohtaisesti voi sanoa, että jokaisen urakoitsijan antama hinta perustuu johonkin, oli se sitten halpa tai kallis. Jos on valmis maksamaan enemmän, saa pääsääntöisesti myös helpomman prosessin, paremman lopputuloksen ja kokonaisvaltaisesti hallitumman projektin. Se, onko siitä halukas maksamaan, onkin jokaisen oma päätös. Siitä päästäänkin jo aikaisemmin antamaamme vihjeeseen sopivan urakoitsijan päättämiseksi: Valitse fiiliksellä. Urakoitsijat ja niiden tuottamat asiakaskokemukset sekä lopputulokset poikkeavat toisistaan isosti – tarjousten vertailu on pelkkää taulukointia.

Me Runtulla olemme profiloituneet siihen, että toteutamme harkittuja, viimeisteltyjä ja kokonaisvaltaisia remontteja. Meillä on uniikki, laadukas tuote ja viilaamme prosessejamme jatkuvasti. Olemmeko me oikea urakoitsija juuri sinulle? Lähetä kustannusarviopyyntö ja ota selvää!

Herättikö teksti ajatuksia? Käy kommentoimassa Runtun Facebookissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korjausrakentaminen

Kaikki artikkelikategoriat

Liity postituslistalle

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Runtu Works Oy:n tietosuojaselosteesta »

Tietojen käyttölupa *Uusimmat blogiartikkelimme

Mistä koko asunnon remontin hinta koostuu? 

Koko asunnon remontin hinta määräytyy asunnon koon ja tehtävien toimenpiteiden mukaan. Myös urakoitsijan palvelun ja työn laadun tulisi olla jo urakan kilpailutuksessa merkittävä tekijä.

Korjausrakentamisen myytit

Korjausrakentamiseen liittyvät uskomukset ja myytit istuvat usein tiukassa. Tässä artikkelissa esitellään muutamia yleisimpiä myyttejä, joihin alalla usein törmää.

Urakkamuoto – mikä se on ja mihin se vaikuttaa?

Kiinteähintainen kokonaisurakka, laskutyöurakka vai tavoitehintainen urakka? Tutustu kuluttajaremonttien urakkamuotoihin sekä niiden hyviin ja huonoihin puoliin.

Runtu Works Oy

Nuijamiestentie 5,
00400 Helsinki

Y-tunnus 2568213-2

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaus epäonnistui. Yritäthän uudelleen!
Uutiskirjeen tilaus onnistui! Saat meiltä jatkossa postia.
Copyright © 2022 Runtu Works Oy