Mistä koko asunnon remontin hinta koostuu? 

1.11.2022

Vaikka teemme myös pienempiä remontteja, on Runtun leipälaji kokonaisvaltaisten huoneistoremonttien toteuttaminen. Meille kokonaisvaltainen remontti tarkottaa, että toteutamme vähintäänkin koko huoneiston kattavan pintaremontin tarvittavine LVIS-töineen. Ylärajaa laajuudelle ei ole, vaan projekti voi sisältää myös asuntojen yhdistämisiä tai jakamisia ja muutoksia huonejärjestykseen mahdollisine rakenteellisine muutoksineen.

Koko huoneistoremontin hinta määräytyy luonnollisesti asunnon koon, tehtävien toimenpiteiden ja esimerkiksi materiaalivalintojen pohjalta, mutta myös urakoitsijan palvelun ja työn laadun tulisi olla jo urakan kilpailutuksessa merkittävä tekijä.

Ääneen on sanottava, että laatu maksaa sekä palvelussa että työn jäljessä. Kilpailutuksessa usein ainoat suoraan verrattavissa olevat asiat ovat hinta ja urakkasisältö, joista usein takerrutaan suoraan hintaan joko taloudellisista syistä tai tottumuksesta. Hinta tai urakkasisältö eivät kuitenkaan yhdessäkään kerro koko totuutta. Vähintään yhtä tärkeää on verrata itse urakoitsijoita ja niiden tuottamia palveluita.

On myös tärkeää muistaa, että toiselle halvin voi olla paras valinta siinä missä toiselle sopivin on kallein urakoitsija. Rakennustöitä tilatessa itse tuote, eli valmis huoneisto, on parhaimmillaankin vasta suunnitteluasteella, joten tietojen kaivaminen on tilaajalle psykologisesti vaativa tehtävä, koska kaikkea tarvittavaa tietoa ei saa irti hyvistäkään referensseistä.

Mitä koko asunnon remontti maksaa?

Usein jo ensimmäisessä puhelinkeskustelussa pöydälle heitetään kysymys suunnitteilla olevan remontin hinnasta. Korjausrakennusprojektin hintakysymykseen on usein mahdotonta antaa kaiken kattavaa arviota edes paikan päällä käymisen tai kohtalaisen loppuunvietyjenkään suunnitelmien pohjalta, saati sitten muutaman lauseen puhelinkeskustelun jälkeen. Tilastollisesti urakan hintaa on kuitenkin mahdollista arvioida.

Koko asunnon remontin hinta on Runtun toteuttamana 1 500 – 4 000 € remontoitavaa neliömetriä kohden. Tämä ei missään tapauksessa ole Runtun, tai kenenkään muunkaan urakoitsijan, antaman urakkatarjouksen loppusumma, vaan sillä pyritään haarukoimaan koko projektin kaikkia kuluja: Mahdollinen sisustus- ja rakennesuunnittelu, lupaprosessi, työnjohto, keittiö- ja muut kiintokalusteet asennuksineen, sähkö- ja putkityöt sekä kiinteät valaistusratkaisut.

Hintahaarukan alapää edustaa remonttia, jossa materiaalivalinnat ovat hieman vaatimattomammat, mutta valinnanvaraa kuitenkin on eikä kaikesta tarvitse tinkiä. Hintahaarukan yläpäässä puolestaan on remontit, joissa tehdään jo merkittäviä muutoksia huonejärjestykseen (vaikkapa keittiön ja kylpyhuoneen paikkojen vaihtaminen), kaadetaan seiniä, joista osa mahdollisesti kantavia, toteutetaan runsaasti mittatilausratkaisuita, valitaan huippuluokan materiaalit ja niin edelleen.

Toteutimme erääseen mainitun hintahaarukan yläpäähän sijoittuvaan kohteeseen kuvan rimasaunan. Katto- ja lauderimoitukset on toteutettu mittatilaustyönä Runtun verstaalla. Tämä kuvastaa koko Runtun ideologiaa. Meiltä saat tuotteen, jota ei muilla ole.

Rimasauna on toteutettu osittain mittatilauksena.
Kylpyamme ja tunnelmallinen taustavalo.

Pieni on kaunista – ja kallista

Jokaisessa rakennusprojektissa on tiettyjä kiinteitä kuluja, jonka vuoksi pienen asunnon remontin neliöhinta on usein kalliimpi kuin vastaavalle tasolle toteutetun suuremman asunnon. Yksiön tai kaksion remontin neliöhinta saattaa siis tuntua korkealta, sillä isommassa asunnossa samat kiinteät kustannukset jakautuvat suuremmalle määrälle neliöitä. Hyvän urakoitsijan toteuttaman remontin hinta toki aina lunastaa itse itsensä onnistuneen lopputuloksen muodossa.

Runtu myy remonttipalveluita eli tuotetta, joka on projektin alkuvaiheessa pelkkä kaunis mielikuva. Pienikin korjausrakennusurakka, kuten yksiön remontti, on aina monimutkainen kokonaisuus. Sen vuoksi paitsi työn hinnoittelu, myös hinnan perusteleminen etukäteen on hyvin vaikeaa. Toteutammekin kaikki projektimme joko laskutöinä tai tavoitehintaisina urakoina. Vaikka tavoitehintaisessa urakassa on perinteisen kiinteähintaisen urakan piirteitä, toteutetaan laskutus käytännössä laskutyön periaatteilla. Lue lisää tavoitehintaisesta urakasta.

Miksi hinnan ei pitäisi olla tärkein tekijä?

Hinnoista puhuttaessa on tärkeää pitää mielessä myös taikasana prosessi sekä tietysti työn ja palvelun laatu. Meillä työn ja palvelun laatuun panostetaan merkittävästi, ja kehitämme esimerkiksi taustajärjestelmiämme koko ajan, jotta voisimme palvella asiakastamme paremmin ja tuottaa tälle mahdollisimman vaivattoman tavan toteuttaa remonttinsa. Kaikki eivät halua maksaa prosessista, jolloin sopivampi urakoitsija löytyy todennäköisesti toisesta osoitteesta. Oikean urakoitsijan valitseminen on huomattavasti helpompaa kuin väärän urakoitsijan yrityskulttuurin muuttaminen kesken projektin.

Urakoitsijoiden kilpailutus on edessä, kun asunnon remontille etsitään tekijää. Saaduissa tarjouksissa helpoin vertailukohta on remontin hinta, sillä se on usein ainoa selkeä ero tarjousten välillä. Tarjouksia vertaillessa kannattaa joka tapauksessa kiinnittää huomiota myös urakkasisältöön, eli siihen, mitä tarjous pitää sisällään. Jos kuitenkin haluaa varmuudella onnistua urakoitsijoiden vertailussa, niin todellinen vertailu suoritetaan aina jo kustannusarviokäynnillä. Olisi tärkeää pyrkiä selvittämään, millaisia urakoitsijan prosessit ovat, miten ne poikkeavat muista kilpailutuksessa mukana olevista ja millaista laatua yritys tarjoaa. Näillä tiedoilla voi aidosti valita itselleen sopivimman urakoitsijan sen mukaan, mistä on valmis maksamaan.

Remontin hinnan sijaan pitäisi siis vertailla urakoitsijoita. Kannattaa kysellä ja keskustella, selvittää, miten urakoitsija toimii ja millainen mentaliteetti tällä on. Lähtökohtaisesti voi sanoa, että jokaisen urakoitsijan antama hinta perustuu johonkin, oli se sitten halpa tai kallis. Jos on valmis maksamaan enemmän, saa pääsääntöisesti myös helpomman prosessin, paremman lopputuloksen ja kokonaisvaltaisesti hallitumman projektin. Se, onko siitä halukas maksamaan, onkin jokaisen oma päätös. Siitä päästäänkin jo aikaisemmin antamaamme vihjeeseen sopivan urakoitsijan päättämiseksi: Valitse fiiliksellä. Urakoitsijat ja niiden tuottamat asiakaskokemukset sekä lopputulokset poikkeavat toisistaan isosti – tarjousten vertailu on pelkkää taulukointia.

Runtulla tiedämme, että laatu on avain onnistuneeseen lopputulokseen. Meillä kokonaisvaltainen remontti merkitsee enemmän kuin pelkkää hintaa – se on huolellisesti suunniteltu, ammattitaitoisesti toteutettu ja asiakkaan tarpeisiin räätälöity.

Huomaamme, että hinta ja urakkasisältö eivät yksin kerro koko totuutta remontin onnistumisesta. Siksi kutsummekin sinut tutustumaan Runtun tarjoamiin palveluihin ja laatuun. Koko asunnon remontin hinta määräytyy useista tekijöistä, mutta laadun ja palvelun tulisi olla merkittävä tekijä päätöksenteossasi.

Miksi valita Runtu? Meidän projekteissamme laatu kohtaa innovaation, ja tuotamme uniikkeja, viimeisteltyjä remontteja, jotka erottuvat massasta. Haluamme tarjota sinulle vaivattoman tavan toteuttaa unelmasi remontista. Tilaa maksuton arviokäynti ja ota selvää, miksi Runtu on oikea valinta juuri sinulle.

Muista, että remontin onnistuminen ei ole pelkkää hintaa – se on investointi laatuun ja kokonaisvaltaiseen palveluun. Ota yhteyttä ja aloita matkasi kohti täydellistä huoneistoremonttia Runtun kanssa!

Tilaa maksuton arviokäynti

Laadukkaan kodin remontointi on investointi, joka lisää asumismukavuutta ja kodin arvoa

Kun valitset ammattitaitoisen tiimin hoitamaan remonttisi, voit olla varma onnistuneesta lopputuloksesta. Huolehdimme kaikista yksityiskohdista ja varmistamme, että kodistasi tulee juuri sellainen kuin olet aina halunnut sen olevan.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kun haaveilet kodin uudistamisesta – me olemme täällä auttaaksemme sinua saavuttamaan unelmasi!

Tilaa uutiskirjeemme ja inspiroidu

Tervetuloa Runtu Worksin inspiroivaan maailmaan!
Tilaamalla uutiskirjeemme saat arvokasta tietoa kodin remontointiin liittyen sekä kuulet eksklusiivisista eduistamme.
Jaamme kirjeissämme inspiraation lähteitä omien remontointiunelmien ja -suunnitelmien tueksi.

  Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Runtu lähettää sähköpostiisi tietoa palveluista ja tarjouksista. Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa. Lue tietosuojaselosteemme.

  Aiheeseen liittyvät artikkelit

  Korjausrakentaminen

  Kaikki artikkelikategoriat

  Uusimmat blogiartikkelimme

  Runtu goes Huvila & Huussi: Kolmiomökin hiiribileet

  Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Huvilan ja Huussin tämä tuotantokausi piti sisällään poikkeuksellisen monta ohjelman historian ensimmäistä kertaa, eikä kauden päätösjakso tehnyt siihen poikkeusta. Jaksossa toteutettiin päätyprofiililtaan kolmion muotoinen mökki, joka oli ensimmäinen laatuaan myös […]

  Lue lisää

  Runtu goes Huvila & Huussi: Perhemökin sukupolvenvaihdos

  Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Huvilan ja Huussin viimeisimmän tuotantokauden toiseksi viimeisessä sisämuutoskohteessa toteutettiin koko mökin pintaremontti ja huonejärjestyksen muutos Porvoossa. Suvussa pitkään olleelle mökille oltiin sen omistajien toimesta jo suunniteltu keittiön siirtoa, jotta kasvavalle […]

  Lue lisää

  Runtu goes Huvila & Huussi: Siirtolapuutarhaunelma väljemmillä säännöillä

  Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Uunituore Huvila ja Huussi -kausi on edennyt jo miltei loppusuoralle. Tämän viikon jaksossa rakennettiin Hyvinkäälle vanhan, vinon rakennuksen tilalle kokonaan uusi pieni kesämökki. Kohdehenkilöt olivat vastikään ostaneet vanhan rakennuksen kesänviettopaikakseen […]

  Lue lisää

  Tavallista parempaa korjausrakentamista

  © 2024 Runtu Works Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.