Tosi-TV ja sen aitous?

30.9.2018

Esiintymiseni TV:n lifestyle- ja remonttiohjelmissa kirvoittaa välillä kysymyksiä siitä, missä määrin kaikki on näyteltyä.


Onko Ville, joka kirjoittaa tätä tekstiä sama henkilö kuin se, joka esiintyy televisiossa? Lyhyt ja rehellinen vastaus kysymykseen on kyllä.

Ville Heino

En ole kovinkaan kaksinen näyttelijä, joten omalta osaltani olen ruudussa koko lailla oma itseni. Toki yhteen kohtaukseen kuvataan yleensä useampia ottoja, jotta leikkaajat saavat ryhmiteltyä sanottuja asioita ja siivottua änkytykset ja mutinat keskusteluista. En myöskään esimerkiksi kiroile ruudussa yhtä paljoa kuin oikeasti. 😉

Keskustelut ja kuivat vitsit eivät kuitenkaan ole käsikirjoitettuja, vaan syntyvät niin sanotusti hupusta ihan todellisissa tilanteissa.

Kuten minäkin, kaikki jaksoissa esiintyvät ihmiset ovat oikeita omia itsejään.

Ihmiset ja remontit ovat oikeita, ja niihin käytetään oikeaa rahaa

Kullakin projektilla on ihan oikea kohdehenkilöiden itse määrittelemä remonttibudjetti, jonka he itse maksavat, ja jonka puitteissa me toimimme.

Kohteet valitaan tarkalla seulalla ja ennen varsinaisia kuvauksia käydään läpi aika liuta erilaisia kohteita. Ensimmäisenä putoavat pois hakemukset, jotka eivät selkeästi sovi ohjelmaan joko remonttikohteen tai vaikkapa epärealistisen budjetin puolesta.

Kiire kasvaa loppua kohden

Remontti itsessään on kuitenkin juuri sitä itseään. Esimerkiksi remontin mukanaan tuomat ongelmatilanteet ovat todellisia ja tuovat aidosti myös haastetta tekemiseen. Remontit toteutetaan käytännössä aina vastaan tulevista ongelmista huolimatta aluksi sovitussa aikataulussa. Kaikki ohjelmassa tehtävät remontit tehdään parin kuukauden aikana, ja parhaillaankin työskentelemme yhtä aikaa viiden remontin kimpussa.

Kuten oikeassakin elämässä, kussakin projektissa kiireen määrä yleensä lisääntyy loppua kohden. Kohteen deadlinen lähestyessä työtahti onkin usein melko intensiivinen, jotta kaikki saadaan ajoissa valmiiksi.

Kuten meillä Runtulla oikeassakaan elämässä, mitään ei kuitenkaan tehdä lopputuloksen ja rakenteellisten ratkaisujen kustannuksella, vaan kaikki televisiossa nähtävät muutokset ovat oikeasti juuri sellaisia kuin miltä näyttävät – aivan älyttömän hienoja ja käytössä kestäviä.

Kohdehenkilöiden reaktiot ovat oikeita

Usein kysytään, pysyykö remontin tulos aidosti salassa kohdehenkilöiltä. Totuuden selvitessä tästä aika ajoin jopa vähän hämmästytäänkin. Salaisuuden säilymisestä pidetään itse asiassa todella tiukasti kiinni.

Tunnepitoinen tosi-TV edellyttää oikeita tunnereaktioita. Sanotaan, että suomalaiset eivät tunteitaan helposti näytä, ja – suomalaisuuden hienoudesta mitään pois ottamatta – se on usein totta. Televisio helposti latistaa oikeassa tilanteessa vähääkin mahdollisesti läsnä olevaa tunnelmaa entisestään. Tavallinen tallaaja, vaikka osaisikin, ei liikutustaan yleensä kaikille näytä – varsinkaan 500 tuhannelle televisiokatsojalle – ainakaan uskottavasti. Kyyneleet ovat siis aitoja.

Varsin usein kohdehenkilöt myös itse ovat hyvin leikissä mukana, eivätkä halua pilata itseltään yllätystä.

Miten pääsee mukaan?

Kanavat hakevat ohjelmiinsa ihmisiä nettivisuillaan, mistä löytyy myös hakutiedot ja ohjeet.

Itse pidän sekä omassa työssäni että näissä ohjelmiin liittyvissä ”kesätöissä” eniten niiden tarjoamista haasteista. On hienoa päästä laittamaan erityisesti sellaisia kohteita, jollaisia en ole aikaisemmin tehnyt.

Mukaan kannattaa hakea. Se ei nimittäin maksa mitään. 😊

Runtu remontoi ilman kameroitakin

Jotta totuus ei unohtuisi lienee paikallaan muistuttaa, ettei Runtu ole olemassa vain telkkaria varten, vaan teemme remontteja ympäri vuoden myös ilman kameroita.

Jos sinulla on rakennusprojekti, jossa tarvitset apua, käy pyytämässä maksuton arviokäynti

Muista myös seurata Runtun ja minun edesottamuksia Instagramissa ja Facebookissa.

PS:
Kommentit tästä postauksesta voit käydä jättämässä tähän Facebook-ketjuun »

Tilaa maksuton arviokäynti

Laadukkaan kodin remontointi on investointi, joka lisää asumismukavuutta ja kodin arvoa

Kun valitset ammattitaitoisen tiimin hoitamaan remonttisi, voit olla varma onnistuneesta lopputuloksesta. Huolehdimme kaikista yksityiskohdista ja varmistamme, että kodistasi tulee juuri sellainen kuin olet aina halunnut sen olevan.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kun haaveilet kodin uudistamisesta – me olemme täällä auttaaksemme sinua saavuttamaan unelmasi!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korjausrakentaminen

Kaikki artikkelikategoriat

Uusimmat blogiartikkelimme

Runtu goes Huvila & Huussi: Kolmiomökin hiiribileet

Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Huvilan ja Huussin tämä tuotantokausi piti sisällään poikkeuksellisen monta ohjelman historian ensimmäistä kertaa, eikä kauden päätösjakso tehnyt siihen poikkeusta. Jaksossa toteutettiin päätyprofiililtaan kolmion muotoinen mökki, joka oli ensimmäinen laatuaan myös […]

Lue lisää

Runtu goes Huvila & Huussi: Perhemökin sukupolvenvaihdos

Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Huvilan ja Huussin viimeisimmän tuotantokauden toiseksi viimeisessä sisämuutoskohteessa toteutettiin koko mökin pintaremontti ja huonejärjestyksen muutos Porvoossa. Suvussa pitkään olleelle mökille oltiin sen omistajien toimesta jo suunniteltu keittiön siirtoa, jotta kasvavalle […]

Lue lisää

Runtu goes Huvila & Huussi: Siirtolapuutarhaunelma väljemmillä säännöillä

Pääsimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas mukaan kulisseihin toteuttamaan Huvila & Huussi:n korjausurakoita. Tässä blogisarjassa esittelemme kohteiden taustoja ja muutostöitä näin toteuttajan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan! Uunituore Huvila ja Huussi -kausi on edennyt jo miltei loppusuoralle. Tämän viikon jaksossa rakennettiin Hyvinkäälle vanhan, vinon rakennuksen tilalle kokonaan uusi pieni kesämökki. Kohdehenkilöt olivat vastikään ostaneet vanhan rakennuksen kesänviettopaikakseen […]

Lue lisää

Tavallista parempaa korjausrakentamista

© 2024 Runtu Works Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.