180 m², Kulosaari, Helsinki

180 m², Kulosaari, Helsinki

Huoneistoremontti, Kylpyhuoneremontti, Keittiöremontti

Toteutimme Kulosaaressa, Helsingissä, sijaitsevaan asuntoon kokonaisvaltaisen pintaremontin. Suurimman muutoksen koki kosteus- ja mikrobivaurioitunut kellari.

Mielenkiintoiset yksityiskohdat

  • Asuinkäyttöön otettu kellari
  • Kellarin rakenteelliset ratkaisut
  • Vanhan mallin mukaan uusittu porraskaide
180 m², Kulosaari, Helsinki

Remonttikuvaus

Alkuperäisessä kunnossaan olleen kellarin rakenteissa lymyilevä kosteus alkoi näkyä ja tuntua, ja koko asunto pikkuhiljaa kaivata kokonaisvaltaista pintaremonttia. Lisäksi kellarin eri tasoilla oleva lattia ja matala huonekorkeus aiheuttivat päänvaivaa.

Ylempien kerrosten pintaremontti tehtiin nopeasti alta pois, jotta kahden päällekkäisen asunnon kulut saatiin minimoitua. Yläkerrankaan remonttia ei kuitenkaan tehty lopputuloksen kustannuksella, vaan esimerkiksi huonokuntoinen ja vaarallinen porraskaiden uusittiin vanhan huoneiston alkuperäisen mallin mukaisesti.

Kellariurakka oli huomattavasti työläämpi. Tiiliväliseinät ja lattian vanha betonivalu purettiin, ja maa-ainesta poistettiin perusmuurin alareunaan asti noin 40 senttiä. Osassa kellaria vastaan tullutta kalliota louhittiin, jotta lattiakorko saatiin suunnitellulle tasolle. Alapohjaeristys uusittiin salaojittavaksi, ja lattian alle asennettiin kaksi pumppaamoa, toinen sade- ja sulavesille ja toinen pesutiloista tulevalle harmaalle vedelle.

Kun rakenteelliset korjaukset oli tehty, saatiin kellarin märkätilat rakennettua. Rakenteissa ja materiaalivalinnoissa otettiin kattavasta korjauksesta huolimatta varmuuden vuoksi huomioon mahdollinen tuleva rakenteisiin kohdistuva kosteusrasitus niin, ettei terveysriskiä siitä huolimatta pääse syntymään.

Runtu Works Oy

Nuijamiestentie 5,
00400 Helsinki

Y-tunnus 2568213-2

Tilaa uutiskirjeemme ja inspiroidu
Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että Runtu lähettää sähköpostiisi tietoa palveluista ja tarjouksista. Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa. Lue tietosuojaselosteemme.

Copyright © 2023 Runtu Works Oy