Ratavahdin tupa

Janakkalalaisen omakotitalon remontti oli niin suuritöinen, että siitä tehtiin Kotoisan kolmannelle tuotantokaudelle kaksi jaksoa.

Hirsirunkoinen ratavahdin tupa oli ennen remonttia käytännössä asuinkelvoton. Talon runko oli korjauskelpoisessa kunnossa, mutta sisätiloissa oli tupakoitu vuosikymmeniä, ja haju oli imeytynyt kaikkiin rakennuksen pintoihin. Kylmän kuistin paneeleista hilseili maali, eikä talossa ollut viemäriä tai juoksevaa vettä. Lisäksimausteen urakkaan toitalonsuojeltujulkisivu.

Remontti alkoi kunnallistekniikan asentamisella. Ison purku-ja oikaisu-urakan jälkeentilat otsonoitiin hajujen poistamiseksi, jonka jälkeenkylmä kuisti eristettiin puhallusvillalla. Pintaverhoiluksi valittiin seiniinja kattoon paneeli sekä lattiallelaatta, jonka alle asennettiin lattialämmitys. Yläkertaan järjestettiin kulku uusilla kierreportailla, joidenviereen rakennettiinkodinhoitonurkkaus. Kodinhoitonurkkaukseen asennettiin myös uusi lämminvesivaraaja.

Vanhan keittiön paikalle puhkaistiin kulku uuteen kylpyhuoneeseen. Kylphuoneen osalta talon rakenteet tehtiin kokonaan uusiksi, ja uudet vedet ja viemäri vietiin talon alapuolella ryömintätilassa. Näkyviin jäävät hirsiseinät vahattiin, muuten seinäpinnoille asennettiin uudet paneelit.

Katon vanha paneeli soodapuhallettiin ja maalattiin. Vanhan muovimaton alta löytynyt lautalattia maalattiin. Uusi puusepäntyönä teetetty keittiö asennettiin oleskelutilan toiseen nurkkaan. Eteisen säilytyskalusteet teetettiin niinikään puusepällä.

Mielenkiintoiset yksityiskohdat

  • Asuinkelvottoman talon korjaaminen
  • Hirsipinnat
  • Sisustussuunnittelu Seija Strand, seijastrand.fi

Ratavahdin tupa kylpyhuoneremontti

Ratavahdin tupa  kierreportaat

Ratavahdin tupa portaikko

Ratavahdin tupa keittiöremontti

Ratavahdin tupa makuuhuone

Ratavahdin tupa makuuhuone

Ratavahdin tupa vanhat hirsiseinät

Ratavahdin tupa vanhan talon tunnelmaa

-->

Copyright © 2020 Runtu Works Oy