Huoneistoremontti Helsingissä

Runtu on erikoistunut kokonaisvaltaisiin huoneistoremontteihin.

Olemme toteuttaneet lukuisia huoneistoremontteja Helsingin alueella. Tällä sivulla pääset tutustumaan muutamiin remonttikohteisiimme ja hakemaan inspiraatiota omaan remonttiisi.

 


Angry Birds - huoneistoremontti Helsinki, Punavuori

Teimme pintaremontin ja huonejärjestyksen muutoksen vanhaan kerrostalohuoneistoon.

Vanha keittiötila muutettin kodinhoitohuoneeksi, ja keittiö siirrettiin osaksi vanhaa ruokasalia olohuoneen läheisyyteen. Uuden keittiön kaapinovet tilattiin tiloihin sopiviin sävyihin maalattuina.

Vanha lautalattia, väliovet ja ikkunat ja ikkunapuitteet kunnostettiin, ja kaikki pinnat uusittiin kokonaisuudessaan. Uuteen keittiöön/ruokahuoneeseen, käytävään ja kodinhoitohuoneen kattoihin tehtiin alaslaskut vanhan katon huonon kunnon vuoksi. Samalla saatiin tilaa uusien tilojen vaatimalle tekniikalle.

Pieneen vessaan tehtiin pintaremontti. Kylpyhuonetta laajennettiin noin kaksi kertaa vanhaa suuremmaksi, jonka myötä lastenhuoneen oviaukko siirtyi ruokailutilan puolelle, ja toiseen makuuhuoneeseen jäi ainoastaan yksi kulku olohuoneen pariovien kautta. Kaikkiin kaakelilattioihin asennettiin mukavuuslämmitykset.

Vanhan olohuoneen sisäänkäynnin yhteyteen rakennettiin vaatehuone, jonka olohuoneen puoleiselle seinälle teetettiin tilan mittojen ja asiakkaan tarpeiden mukaan kirjahylly. Myös olohuoneen sohvapöydät teetettiin Runtun toimesta mittojen mukaan suunnittelijan visioiden pohjalta.

Mielenkiintoiset yksityiskohdat

 • mittatilauskalusteet
 • kylpyhuoneen laajennus
 • keittiökalusteiden mittatilaussävy
 • sisustussuunnitelma: Seija Strand, seijastrand.fi

Punavuori Helsinki kylpyhuone

Punavuoren huoneistoremontti lastenhuone

Punavuori olohuone

Huoneistoremontti eteinen

Olohuoneen remontti

Olohuone

Makuuhuoneen remontti

Kylpyhuoneen remonttiPunavuori Helsinki keittiöremontti

 


Kakkoskoti - huoneistoremontti Helsinki, Kruununhaka

Runtu toteutti Helsinkiläiseen arvohuoneistoon perusteellisen pintaremontin.

Purkutöiden jälkeen osoittautui, että vanha lautalattia oli hissiremontin yhteydessä pilkottu käyttökelvottomaksi, joten vanha lautalattia poistettiin. Samalla runko saatiin oikaistua ja kynnykset poistettua kaikkialta asunnosta. Lattia petsattiin asukkaiden olemassaolevien huonekalujen mukaan valitulla sävyllä ja lakattiin.

Osassa asunnosta oli jo alaslasketut katot, jotka päädyttiin vain kunnostamaan. Olohuoneen alkuperäinen katto oli huonossa kunnossa, joten myös olohuoneen kattoon rakennettiin pieni alaslasku. Uuden ehjän pinnan lisäksi tällä saatiin tilaa uusille sähkövedoille. Kaikki seinäpinnat tasoitettiin kauttaaltaan.

Ikkunasmyygit ja -puitteet huoltomaalattiin. Eteisen suuret massiivipuiset väliovet kunnostettiin, ja samalla lasiset peilit vaihdettiin puisiin. Märkätilan mittatilausovi teetettiin vanhojen ovien mallin mukaisesti.

Koko huoneistoon asennettiin erittäin massiviset kipsiset jalka- ja kattolistat sekä rosetit, joilla uusituille pinnoille saatiin tuotua takaisin viime vuosisadan alun arvoasunnon henki. Moderni sävy saatiin asentamalla olohuoneen jättimäisen rosetin taakse tunnelmavalaistus. Kuten vanhoina hyvinä aikoina oli tapana, kaikki listat ja rosetit on paikattu ja maalattu paikallaan asennuksen jälkeen.

Märkätiloissa kaikki vesijohdot uusittiin ja viemäreiden sijoitteluun tehtiin pieniä muutoksia. Myös vanha lattiakaivo uusittiin nykyjärjestelmien mukaiseksi. Oviaukko siirrettiin keskelle seinää, jotta säilytysjärjestelmälle saatiin tilaa. Seinien oikaisuun käytettiin märkätilalevyjä, ja pinnoiksi valikoitui marmoria muistuttava kaakeli. Kylpyhuoneen katto jätettiin vanhan ajan tyyliin korkealle, ja muun asunnon mukaisesti myös märkätilat saivat suuret kipsiset listat katon ja oven ympärille.

Pienen asunnon tilaongelmat ratkaistiin suurella määrällä järkevästi sijoitettuja säilytysjärjestelmiä. Keittiön yhteydessä olevasta ruokailutilasta saatiin säilytysjärjestelmän sijoittelulla irrotettua pieni makuualkovi.

Mielenkiintoiset yksityiskohdat

 • massiiviset kipsiset listat ja rosetit
 • epäsuorat valot ja kohdevalaistus
 • sisustussuunnitelma: Mikko Vesanen, m-ak.fi

Kylpyhuoneremontti Helsinki - valmis remontti kakkoskodissa Kruunuhaassa.

Pienestäkin kylpyhuoneesta voi saada näyttävän

Luksusta kylpyhuoneeseen tuovat kauniit kaakelit

Kylpyhuone laitettiin kokonaan uusiksi.

Kaksiosaiset ovet saivat uuden ilmeen

Vanha kaakeliuuni sai jäädä huoneistoremontissa paikoilleen.

Makuualkovi erotettiin säilytysratkaisulla

Huoneistoremontissa toteutettiin myös keittiöremontti

 


Kaupunkimökki

Rakensimme Runtun historian ensimmäisen vapaa-ajan asunnon Helsingissä. Noin 50-neliöiselle mökille annettiin remontissa kokonaan uusi elämä.

Kattavassa huoneistoremontissa läpimärkä kellari sai projektin edetessä kuivatustukea salaojituksesta, perusmuurin ulkopuolisesta salaojittavasta lämmöneristeestä, muurin kemiallisesta kapillaarikatkosta ja uuden lattiavalun alaisesta salaojittavasta lämmöneristeestä. Mittavan kosteudenhallintaurakan päätteeksi päästiin käsiksi pintoihin, joiden myötä kellariin saatiinkin varsin näyttävät pesutilat ja sauna sekä tekninen tila.

Yläkerta koki vastaavassa mittakaavassa toteutetun muutoksen, ja lopputulos on moderni vaalea mökki maustettuna tukirakenteiden tummalla kontrastilla. Kellarin ja yläkerran välinen kulku tapahtuu nykyisin niinikään urakan aikana uusittuja kierreportaita käyttäen.

Mielenkiintoiset yksityiskohdat

 • lattialämmitys

Huoneistoremontti Helsinki

Huoneistoremontti Helsinki

Huoneistoremontti Helsinki

Huoneistoremontti Helsinki

Huoneistoremontti Helsinki

Huoneistoremontti Helsinki

Huoneistoremontti Helsinki

Huoneistoremontti Helsinki

Huoneistoremontti Helsinki

 


Huoneistoremontti Helsinki, Punavuori

Yhdistimme kaksi arvokkaan vanhan keskustakerrostalon huoneistoa yhdeksi 150-neliöiseksi jättikolmioksi.

Huonejärjestyksen muutosten lisäksi märkätiloja laajennettiin ja huoneistoon rakennettiin sauna. Keittiö kasvatettiin vastaamaan uuden suuren asunnon tarpeita. Kaikkiin huoneistoon asennettuihin kaakelilattioihin asennettiin mukavuuslämmitys. Vanha massiiviparketti paikattiin kaadettujen seinien osalta ja pintakäsiteltiin, ja pinnat uusittiin koko huoneistossa. Remontti piti sisällään putkien, sähköjen ja ilmanvaihdon saneeraukset koko huoneiston osalta.

Mielenkiintoiset yksityiskohdat

 • upotettu televisio märkätiloissa
 • piiloliukuovi (peili)
 • kattorosetit
Huoneistoremontti Helsingin Punavuoressa

 


Onko tarvetta huoneistoremontille?

Ota meihin yhteyttä niin annamme mielellämme hinta-arvion remontillesi.

 

Ota yhteyttä